День Соборності України

23.01.2023 р. у Державному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Харківське вище професійне училище швейного виробництва та побуту» була проведена виховна година  до Дня Соборності та Свободи України.

Метою даного заходу  є виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини, до свого українського народу, толерантності і людської гідності, відродження духовності, пробудження інтересу до культурних надбань українського народу. Формування свідомого громадянина–патріота Української держави,активного провідника національної ідеї, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних

якостей, прищеплення поваги до прав людини і громадянина України.                    Виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, мови, культури та традицій.

У ході заходу зробили екскурс в історію тяжкої та тривалої боротьби за національне визволення, утвердження власної державності. Проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Було створено усний журнал в якому приймали участь учні груп : П-11- Титар Поліна, ОК-21- Вишневецький Валерій, П-21 Оспіщева Христина.

Вони  разом з викладачем історії  Качурою Оленою Валентинівною ознайомили інших студентів з історією свята, підготували відеоматеріали з теми, пісні.Зокрема продемонстрували відео акції «Живий ланцюг», що була однією з найяскравіших подій під час руху за відродження національної ідеї і досі кожного року Українці продовжують цю традицію.Були зачитані вірші присвячені незалежній соборній Україні.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять незліченним жертвам наших співвітчизників ,покладеним на вівтар незалежності, соборності, державності у минулому і теперішньому часі.

Підводячи підсумки проведеного заходу дійшли висновку що молоде покоління незалежної України, повинно вірити, що територіальна цілісність скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Цей пост був опублікований в Новини. Закладка постійне посилання.