Вишиванка – символ України як великої родини

Щорічно в Україні у третій четвер травня відзначають Всесвітній день вишиванки.  У 2024 році День вишиванки 16 травня. Це свято присвячене збереженню традицій українського національного одягу . Для українців вишванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять, це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу.

Незважаючи на свою багатовікову історію, вишиванка залишається модною і дуже стильною. Жоден інший національний костюм не є таким актуальним для сучасності, як українська вишиванка. День вишиванки – урочиста подія для кожного українця, тому щорічно учні « Харківського вищого професійного училища швейного виробництва та побуту» беруть участь у святкуванні цього свята. У цьому році вони надягли свої улюблені вишиванки та зробили фото і яскраві тематичні колажі. Учні груп : П-11, П-21, П-31, П-32, П-1, ОК-31 приєдналися до  Флешмобу «Вишиванка – символ України як великої родини».

Особливе значення День вишиванки має під час повномасштабної війни Росії проти України. Одягнена вишиванка 16 травня – є символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

Цей пост був опублікований в Новини. Закладка постійне посилання.