День захисників і захисниць

1 жовтня в Україні відзначається День захисників і захисниць. Це свято запроваджено 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

В Українській традиції це свято пов’язане з Днем Покрови Пресвятої Богородиці. Тому, у 2023 році День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня в звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

Ідея заступництва Божої Матері – захисниці від ворогів – має глибоке коріння. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

З нагоди Дня захисників і захисниць України в навчальних групах училища були проведені виховні години.

Щиро вітаємо з Днем захисників і захисниць України! Цей день символізує відвагу, самовідданість та героїчні зусилля тих, хто стоїть на захисті нашої державності та свободи. Бажаємо всім оборонцям скорішої перемоги, міцності духу та незламної сили. Слава Україні!

 

Цей пост був опублікований в Новини. Закладка постійне посилання.